‘Ik doorgrond mijn administratie,
ik begrijp wat ik doe
en heb controle’

Zelfvertrouwen in je financiële zaken

Beheer je financiële verplichtingen met zelfvertrouwen. Een heldere administratie is nodig en handig.

Waarom een goede administratie?

Geld is het fundament van je onderneming. Met een goede administratie neem je weloverwogen beslissingen. Weet je precies waar je geld naartoe gaat en hoe inkomsten zich ontwikkelen. Het gaat om de financiële gezondheid van je onderneming: inspelen op veranderingen en bijsturen waar nodig.

Hoe?

Simpel: maak het een routine. Ik coach je naar automatische, tijdbesparende gewoonten. Vergelijk het met het dagelijkse ritueel van tandenpoetsen.

Coaching en begeleiding

Wat zijn de juiste routines? Dat is voor iedere ondernemer en onderneming uniek. Met mijn coaching doe je al snel veel zelfstandig. We bespreken de praktische zaken maar ook fiscale mogelijkheden die jij als ondernemer hebt.

Met e-Boekhouden automatiseren we jouw administratie. Je verlicht je administratieve last en bespaart tijd. Je ervaart dat al meteen bij je eerstvolgende Btw-aangifte.
Neem contact op voor meer informatie.

Jaarstukken; Balans en Winst- en Verliesrekening

Je krijgt van mij een checklist om je jaarstukken voor te bereiden en je fiscale mogelijkheden te benutten. We stellen gezamenlijk jouw jaarstukken op, waarbij je alle vragen kunt stellen. Door veel zelf te doen, krijg je meer inzicht. Al snel weet je je zaken financieel en fiscaal optimaal te regelen. Zo minimaliseren we herstelwerk en besparen we kostbare tijd en ergernis.

Aangiftes: BTW en IB

Met kennis en zelfvertrouwen je financiële verplichtingen regelen.

De Btw-aangifte is de kern van je administratie. Zodra je regelmatig aandacht besteedt aan je administratie is die met een paar klikken klaar en… correct. Ik begeleid je stap voor stap, waardoor je steeds meer zelf kunt. Zo bouw je kennis op in jouw tempo.
Voor de IB-aangifte is het essentieel dat de jaarstukken; Winst- en Verliesrekening en Balans gereed zijn. Jij controleert wat de Belastingdienst al invult, en verzamelt de persoonlijke gegevens van het jaar. Samen bespreken we je fiscale mogelijkheden en voeren we mogelijke aftrekposten op.

Jaarstukken en IB-aangifte spelen eenmaal per jaar. Daardoor is het wat uitdagender om hier een gewoonte van te maken. Je ontvangt van mij een handleiding ter voorbereiding, met suggesties over aftrekmogelijkheden. We doen samen de IB-aangifte, zodat die correct wordt ingediend.

Een vlekkeloze administratie in drie coaching sessies

We werken met e-Boekhouden en de STARTTOOL e-Boekhouden; korte modules om het programma te leren kennen.

Bekijk hier alvast een van de modules.

Wat bereik je?

Inzicht en vaardigheden voor je financieel ondernemerschap. Dit maakt je onafhankelijk en bespaart tijd. Een veelgehoord compliment: ‘Ik heb er plezier in gekregen!’

Tijdsinvestering

Drie sessies (waarin ik onder andere e-Boekhouden aanpas aan jouw onderneming) en toegang tot tien trainingsmodules van 10-15 minuten elk. Je kunt het eerste jaar altijd terugkeren naar de STARTTOOL e-Boekhouden filmpjes.

Handig

Een zakelijke bankrekening bij bijvoorbeeld KNAB of een andere Nederlandse bank(1), e-Boekhouden-account (2), en een boekhoudkoppeling (3) zijn handig. Ga zelf actief aan de slag, zo vergroot je jouw financiële inzicht en controle. Zodra je grip hebt op je verleden kan je ook vooruit gaan kijken. En dan wordt het echt leuk! Wil je het goed regelen voor je toekomst kijk dan ook naar Profit First en Oude Dag, Goed Geregeld.

Wil je in gesprek over een gezamenlijke aanpak van jouw administratie? Neem contact op.

machteld-koenraad-financieel-ondernemerscoach-icon-60x60-TK-wit

Voor de vijfde keer alweer doet Machteld mijn belastingaangifte. Als financieel deskundige sluit ze naadloos aan op mijn niveau. Meer lezen
Trijntje de Kraker

machteld-koenraad-financieel-ondernemerscoach-icon-60x60-EE-wit

Machteld overtuigde me ervan dat het slim is om zelf mijn boekhouding te doen, zodat ik meer grip krijg op mijn financiën, terwijl zij me toch ontzorgt. Meer lezen
Erik Eilering

machteld-koenraad-financieel-ondernemerscoach-icon-60x60-MB-wit

Onze samenwerking is heel fijn; open en eerlijk, energiek en met humor. Meer lezen
Mariska Both

machteld-koenraad-financieel-ondernemerscoach-icon-60x60-KK-wit

Het bijhouden en inzetten van mijn boekhouding geeft me grip op hoe het gaat met mijn bedrijf. Meer lezen
Karin Kammeijer