Referentie

machteld-koenraad-financieel-ondernemerscoach-icon-60x60-IC-groen

Financieel zelfstandig zijn zonder gevoel van onmacht en onkunde

Ik heb een duidelijk voorbeeld en werkblad waar ik mijn facturen, bonnen netjes in kan verwerken. Ik heb vertrouwen dat ik de aangifte IB nu zelf correct kan doen. En dat is me in jaren niet gebeurd…

Al enkele jaren ben ik werkzaam als zelfstandige en me nooit goed verdiept in hoe een goede boekhouding er uit moest zien, en hoe ik overzichtelijk kan werken en waar ik wettelijk aan moest voldoen. Mijn probleem bestond uit “maar wat doen” en daardoor veel stress bij het doen van de IB.

Ik wil begrijpen wat ik moet doen i.p.v. het uit handen geven. Dus ook daarin zelfstandig zijn, zonder dat gevoel van onmacht en onkunde. Ik wist dat ik het waarschijnlijk allemaal wel kon begrijpen, maar niemand had het me ooit uitgelegd. En was dus op zoek naar iemand die ondernemers helpt met het zelf doen van de aangifte.

In je dienstverlening vond ik een paar zaken heel prettig:

+ heldere en persoonlijke communicatie.
+ fijn dat je de tijd nam voor een (uitgebreid) telefonisch kennismakingsgesprek.
+ Je zag aan me dat ik bepaalde zaken nog niet volledig begreep en nam de tijd om het nog eens uit te leggen.

En… ik mocht alles vragen. Niet tot je denkt dat je het snapt, maar tot je echt het snapt.

Irene Cournil

Referentie Irene Cournil