Geldstromen onder controle

 Profit First is een cashflow management systeem waarmee je op een eenvoudige manier de geldstromen in je bedrijf regelt. De basis van de methode is het creëren van ‘potjes’. Iedere euro die binnenkomt heeft een bestemming, waardoor besluiten over financiële zaken beter zijn onderbouwd en bewuster worden gemaakt. Met als resultaat dat je onder de streep meer overhoudt en op een gezonde manier investeert in de groei van je bedrijf. Maar bovenal geeft Profit First rust. Want je weet precies en op ieder moment hoe het in je onderneming met je geld gaat.

 Winstcoach

 De basis van Profit First is een helder stappenplan. Het begint met een goed georganiseerde boekhouding. De inrichting daarvan kan op verschillende manieren en met verschillende online boekhoudpakketten Samen bepalen we wat het beste bij jouw bedrijf en werkwijze past. Zelf werk ik bijvoorbeeld graag met e-Boekhouden. Daarna analyseren we de geldstromen in jouw bedrijf, bepalen wij jouw doel en maken we een winstgevend plan. Dat is input voor de verdeling in Profit First. Met het doel en plan voor ogen bepalen we waar de financiële efficiëntie verhoogd kan worden. Want Profit First gaat ervan uit dat er in een gezonde onderneming altijd winst gemaakt wordt en je een fatsoenlijk salaris krijgt.

 Initiatiefnemer Profit First

De methode is ontwikkeld door Mike Michalowicz. Hij is auteur en mede-oprichter van Profit First. Hij schreef bestsellers als Surge, The Pumpkin Plan en The Toilet Paper Entrepreneur en runt inmiddels zijn derde miljoenenbedrijf. Eerder was hij columnist voor The Wall Street Journal. Mike adviseert de Nederlandse Profit First-organisatie en haar klanten.

Financieel expert Femke Hogema heeft de methode in Nederland geïntroduceerd en leidt financieel adviseurs op tot Profit First Professional. Ik werk ruim 3 jaar samen met Femke en ben trainer bij haar onderneming Healthy Finance.

profit first workshop

Interesse?

Neem nu via info@machteldkoenraad.nl contact op of bel 06-26364610 voor een afspraak.

Terug naar diensten