Succesvol ondernemen vraagt om solide financiën

Ondernemen is je lust en je leven. Je hebt volop aandacht voor de relatie met je klanten en het verder ontwikkelen van je bedrijf. De administratie schiet er wel eens bij in. Terwijl een goed financieel overzicht, een solide begroting en het benutten van fiscale mogelijkheden het succes van je onderneming kunnen vergroten.

Als financiële professional reik ik je de tools aan die ervoor zorgen dat de financiële basis van je onderneming piekfijn in orde is. Afhankelijk van jouw vragen of wensen en de fase waarin je als ondernemer of ZZP-er zit, kan ik dat op een aantal manieren doen.

Financiële coaching

Samen nemen we de financiële stand van zaken onder de loep en help ik je om de administratie in te richten. Vraagstukken rondom de belastingaangiftes, jaarstukken als de balans en de winst- en verliesrekening en fiscale regelgeving nemen we vanzelfsprekend mee. Het doel is dat je aan het einde van het traject zoveel financieel inzicht hebt dat je zelf de administratie kunt doen en beoordelen.

Inzicht in je financiële situatie is de basis voor een gezonde en groeiende onderneming

Financieel sparring partner

Soms is het prettig om met de benen op tafel over de financiële ontwikkelingen in je bedrijf te praten. Denk bijvoorbeeld aan de consequenties van een uitbreiding, een overname of een verhuizing. Door aan de hand van een begrotingssystematiek de verwachte opbrengsten te koppelen aan de kosten krijg je inzicht in de effecten van je plannen en worden beslissingen helder onderbouwd. Zo werk je aan een goedgefundeerde ontwikkeling van je bedrijf.

Financiële advisering

Is je administratie op orde, maar heb je concrete vragen op financieel gebied? Dan kan ik je adviseren. Denk hierbij aan fiscale vragen, verzekeringen of samenhang met verandering in privéomstandigheden.

Kosten/ Budget

Ik werk met een prijsopgave vooraf voor het hele traject, zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Interesse?

Neem nu via info@machteldkoenraad.nl contact op of bel 06-26364610 voor een afspraak.

Terug naar diensten